Maak kennis met Nefos

Benieuwd naar Nefos?

Nieuwsgierig naar waar we voor staan, over wat onze ideeën over IT en de cloud zijn?

Kwaliteit en snelheid

Alle systemen en processen zijn waar mogelijk geautomatiseerd bij Nefos. We kunnen daardoor heel snel onze producten opleveren met een constante kwaliteit. Dat scheelt tijd en schept vertrouwen. Cloud time, noemen we dat.

Schaalbaarheid als integraal onderdeel

Schaalbaarheid vormt de kern van onze cloud. Wil je uitbreiden? Geen probleem. Wil je (heel) veel uitbreiden? Ook geen probleem. Het platform van Nefos is ontworpen om naar behoefte mee te kunnen groeien, vandaag en in de toekomst.

Veilig

Veiligheid is een vanzelfsprekendheid bij Nefos. We maken uitsluitend gebruik van afgesloten locaties (private racks) met goede beveiliging en hebben derden geen toegang tot onze hardware en netwerkverbindingen. Van je gegevens worden maar liefst drie exemplaren opgeslagen, veilig in Nederland onderhevig aan de Europese wetgeving.

 

Energiezuinig en duurzaam

Efficiëntie en duurzaamheid is in ieders belang, nu én in de toekomst. Zo is onze hardware ondergebracht bij de groene en duurzame datacentra EcoRacks, NorthCIT-LockersEFX en Interconnect in Eindhoven en besparen we op energie en alles wat onnodig is.  Een verantwoorde en energiezuinige oplossing dus!

 

Ons platform is gebouwd met professionele en betrouwbare hardware. Reparaties en uitbreidingen kunnen we zelf uitvoeren als dat nodig is. Dit scheelt afval en komt de levensduur van onze hardware ten goede.

 

Monitoring en redundantie

Onze cloud wordt dag en nacht gecontroleerd op diverse punten, volledig automatisch. Mocht er wat mis dreigen te gaan, dan kunnen we in veel gevallen snel ingrijpen om het ontstaan van eventuele problemen te voorkomen. Ontstaat er onverhoopt toch een probleem dan is er voldoende capaciteit binnen ons platform om bijvoorbeeld het uitvallen van een apparaat op te kunnen vangen. Vanzelfsprekend zijn we alert op het voorkomen van single points of failure (SPOF) en zijn begrippen als redundantie, N+ en performance analysis heel normaal voor ons.

 

Self-service

Klanten die zelf de controle over de cloud willen houden, zijn bij Nefos van harte welkom. We bieden alle vrijheid en ondersteunen alleen dan als daar behoefte aan is.