Compute cloud

Snel van start

De compute cloud van Nefos is dé oplossing als je snel een systeem wilt bouwen en gebruiken. Het vergt geen investeringen in hardware en biedt alle vrijheid: één of meerdere virtuele machines, groot of klein.

 

Makkelijk uitbreiden of tijdelijk inzetbaar

Afhankelijk van de afspraken vooraf, kun je de compute cloud zelf inrichten, uitbreiden of aanpassen. Je hebt zelf de touwtjes volledig in handen. Ideaal mocht je een tijdelijk project hebben of pieken op je systeem willen opvangen.

 

Koppeling met storage cloud

Onze compute cloud maakt volledig gebruik van onze storage cloud. Hierdoor is het kinderspel om bijvoorbeeld een kopie van een virtuele machine te maken en is er nagenoeg oneindig veel opslagruimte beschikbaar.

 

Onbetwiste standaard

Onze publieke compute cloud is (onder andere) gebouwd met OpenStack, de onbetwiste standaard in de markt. Partijen zoals IntelHewlett Packard en Red Hat onderschrijven dit.

 

 

Voor professionals bekend in de cloud zal het erg makkelijk zijn om over te stappen naar Nefos. Ben je nog niet vertrouwd met de materie, dan helpen we je uiteraard graag.

 

Carrier neutraal koppelen

Wellicht ben je op zoek naar meer capaciteit of een uitwijklocatie vanuit je bestaande netwerk? Onze compute cloud is carrier neutraal waardoor koppelen eenvoudig is, ook als je graag je eigen netwerkverbinding wilt gebruiken. Mocht je virtuele machines onderling willen verbinden met één of meerdere nieuwe interne netwerken, geen punt, alles is mogelijk.

 

Veel besturingssystemen standaard

De meeste populaire besturingssystemen zoals Windows, FreeBSD en distributies van Linux zijn als standaardinstallaties beschikbaar in onze cloud. Mocht je een besturingssysteem missen dan kun je deze gemakkelijk zelf toevoegen of ons vragen om het voor je te doen.

 

Eerlijk en transparant

We willen eerlijke producten voor een eerlijke prijs kunnen leveren. We zijn daarom graag helder en eerlijk over wat je krijgt. Onze compute cloud kent een drietal soorten virtuele machines, met elk een andere overboeking:

 

Cumulus

Bij Cumulus heeft een virtuele CPU (processor) een overboeking van 16:1. Voor de meeste toepassingen is deze oplossing prima en daarom is deze vorm de standaard voor OpenStack.

 

Cirrus

Voor wat zwaardere toepassingen bestaat de vorm Cirrus met een overboeking van 4:1. Taken zoals bijvoorbeeld het filteren van virussen uit e-mailverkeer of het huisvesten van een drukbezochte website passen goed bij deze vorm.

 

Nacchara

Het pareltje van onze cloud! Toepassingen zoals het afhandelen van telefonie (VoIP) of video kun je het beste met de vorm Nacchara implementeren. In dit geval is de overboeking 1:1 waarmee je altijd de garantie hebt dat een virtuele CPU (processor) helemaal voor jou beschikbaar is.