Storage cloud

Onbeperkte opslagruimte

In de digitale wereld van vandaag is het vanzelfsprekend om alles op te kunnen slaan, áltijd. Waarschijnlijk zul je voornamelijk verbaasd zijn als het niet meer lukt om je bestanden of e-mail te kunnen bewaren. Immers, het is een gegeven geworden dat er altijd voldoende plaats is voor al je waardevolle gegevens en dat ze altijd online beschikbaar zijn.

 

Snel, schaalbaar en betrouwbaar

Bij Nefos maken we gebruik van Ceph om je gegevens op te kunnen slaan in onze storage cloud. Ceph is een volledige gedistribueerd opslagssysteem zonder een single point of failure. Hét grote voordeel van deze oplossing is dat terwijl onze cloud groeit, je gegevens steeds sneller beschikbaar worden en het platform steeds nóg betrouwbaarder wordt.

 

Logo Ceph

 

Ceph is bewezen techniek en wordt veelvuldig gebruikt door gerenommeerde partijen zoals CERN en onze Amerikaanse collega's DreamHost.

 

Schaalbaar en veilig

Op basis van een goed doordachte architectuur en actief onderhoud van ons platfom kunnen we horizontaal blijven schalen (scale-out storage). De gegevens (data) zelf slaan we maar liefst driemaal op en zoveel mogelijk gespreid in onze cloud. Het platform is ontworpen om te kunnen blijven werken als apparatuur faalt, en kan zichzelf over het algemeen herstellen zonder ingrijpen. Een geruststellende gedachte.

 

Gewoon in Nederland

We garanderen dat je gegevens in Nederland worden opgeslagen en voldoen hiermee aan de Europese (privacy-)wetgeving. Wil je er meer over weten? Lees hier meer over onze ideeën over IT en de cloud.

 

Directe toegang

De storage cloud van Nefos is vanuit ons beschermde netwerk benaderbaar via het Ceph RBD-protocol en direct vanuit onze compute cloud. Heb je andere wensen zoals iSCSI, NFS of wil je een eigen netwerkverbinding? We denken graag met je mee.

 

Overtuigd?

Interesse in gegevensopslag in onze cloud? Of het nu gaat om enkele gigabytes of om petabytes, neem contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.